Overnachten in Lotharingen

Veel toeristen die naar Frankrijk op vakantie gaan, rijden zonder te kijken waar ze doorheen rijden naar het zuiden van het land en stoppen alleen om te tanken. Dit is zonde, want Frankrijk heeft zoveel meer te bieden. Begin je vakantie daarom goed en uitgerust en stop na een uurtje of vijf rijden in de Lorraine. Er zijn hier veel prachtige overnachtingsmogelijkheden te vinden waar je één of meerdere dagen kunt verblijven en je weer helemaal fit door kunt rijden naar je bestemming in Frankrijk. Als je dit eenmaal doet zal je behoefte hebben om het jaar erop meer te zien van deze veelzijdige regio. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zo goedkoop mogelijk ergens aan de rand van de snelweg te logeren, maar hoeveel leuker is het om net even een kwartier je verder te rijden en in één van de prachtige steden of dorpjes in de Lorraine te overnachten. Ook als je met de tent of de camper bent zijn er genoeg campings te vinden.Regio Nancy

Er zijn in en om de stad Nancy veel leuke en bijzondere overnachtingsmogelijkheden te vinden. Of je nu in een simpel hotel in de buurt van de snelweg wilt slapen of in een schitterend gerenoveerde guest house zoals Maison d’Hôte De Myon er zijn mogelijkheden te over. Wie liever in de buurt van de snelweg kan kiezen uit verschillende hotels en b&b’s de beste in onze ogen zijn Chambres d’hotes Les 3 Hélices, Novotel Nancy Quest, Kyriad Nancy Sud en Logis Cottage Hotel. Wil je echter wat meer van Nancy zien dan kun je het beste in de buurt van Place Stanislas een hotelletje nemen. De leukste en beste hotels en b&b’s in de buurt van dit plein zijn Chambre d’Hôtes de la Place d’alliance, Hotel Particulier Appartement d’Hôtes, Best Western Crystal Nancy Centre, Maison d’Hôte de Myon en Hotel Des Prélats.

Tips over waar te overnachten in Nancy lees je op “Waar Overnachten In – Nancy

Bekijk alle hotels in Nancy

Regio Metz

In de regio rondom Metz zijn behoorlijk wat hotels, hostels en Chambre d’Hôtes te vinden. Van goedkope budgethotels aan de kant van de snelweg tot luxe vijfsterrenhotels in het centrum van Metz, je vindt het er allemaal. Net buiten Metz aan de snelweg zijn een aantal goedkope budgethotels te vinden die hoofdzakelijk bedoeld zijn voor vakantiegangers. Dit zijn over het algemeen zeer goedkope hotels waar elke vorm van luxe ontbreekt. Wil je echter een paar uur slapen voordat je weer verder rijdt naar het zuiden voldoet dit. Zo is er bijvoorbeeld een Ibisbudget, een Mister bed, een Campanila en een Kyriad te vinden. Leuker is het om in het historisch centrum van Metz te slapen. Je kunt dan tijdens je verblijf jezelf verwonderen over de schoonheid van de stad. Goede hotels en chambre d’Hôtes in het centrum van Metz zijn Hotel du Centre, Mercure Metz Centre, La Chambre Saint Louis Metz, Derriére Le Loup en Galerie-gîte Vadim Korniloff.

Een overzicht van alle hotels en Chambre d’Hôtes in Metz vind je hier

Regio Epinal

Wie iets verder door wil rijden kan er ook voor kiezen om te overnachten in de regio van Epinal. Er zijn in de buurt van de snelweg rondom Epinal meerdere overnachtingsmogelijkheden te vinden. Dit zijn niet de meest luxe hotels, maar voldoen voor één nacht. Bekende namen zoals Ibis Budget, Quick Palace, Campanile en Best Western zijn hier langs de kant van de snelweg te vinden. Ook in het centrum van Epinal zijn meerdere leuke hotels en Chambre d’Hotes te vinden. De beste en leukste in onze ogen zijn Kyriad Epinal Centre, Myappartepinal, en maison d’Hotes Openhome.

Een goed overzicht van de verschillende overnachtingsmogelijkheden in Epinal vind je hier

Toul

Iets ten westen van Nancy ligt het stadje Toul. Wie iets verder wil rijden kan er voor kiezen om te overnachten in de omgeving van dit prachtige vestingstadje. Toul is de ideale plaats in de Lorraine voor een kort bezoek. In Toul kun je schitterende stadwandeling maken om je stijve benen even te strekken. Er zijn in Toul zelf niet heel veel hotels te vinden, maar hier vind je een lijst met de hotels in dit Franse stadje.

Campings

Lotharingen is een populaire gebied bij kampeerders dit voornamelijk om de veelzijdigheid van het gebied. Elk deel van de regio heeft zijn eigen karakter en daardoor zijn eigen specifieke doelgroep. Veel van de campings in de Lorraine zijn te vinden aan één van de vele rivieren of kanalen die er in de regio te vinden zijn. Of het nu voor een snelle tussenstop is voor een lange vakantie er zijn in Lotharingen genoeg verschillende campings die aan de wens van iedere kampeerder zullen voldoen. Van grote campings met zwembaden, kidsclubs en restaurants tot kleine boerencampings waar je zo goed als geen voorzieningen te vinden zijn, je komt het allemaal tegen in de Lorraine. Zelf hebben we een bezoek gebracht aan Camping de Villey Le Sec, een prachtige camping niet ver van het stadje Toul.

Bijzondere overnachtingsmogelijkheden in de Lorraine

Wie van zijn overnachtingen in de Lorraine echt een feestje wil maken kan natuurlijk nog een bijzondere overnachting kiezen. Zo kun je overnachten in verschillende kastelen in de regio zoals in Chateau Hattonchatel. Andere bijzondere overnachtingen in Lotharingen zijn bijvoorbeeld slapen in een boomhut op de camping le Val de Bonnal, in een bijzondere trekkershut op camping Villey Le Sec, in oude pipowagen bij Sugny sur Meuse of in een Yurt bij het Parc animalier de Sainte-Croix.
In de plaatsen Metz en Toul is het tevens mogelijk om te overnachten in een oude woonboot. Dus verzin het maar waar je de nacht wilt doorbrengen en het kan in de Lorraine.